Ticarethaneler İçin En Avantajlı İndirimli Elektrik Tarifeleri Nelerdir?

Ticarethaneler için en avantajlı indirimli elektrik tarifeleri kullanarak elektrik ödemelerini daha uygun hale getirmek mümkündür. Elektrik dağıtımı yapan firmalar, ticarethanelerde elektriği toptan almaları sebebiyle oldukça uygun fiyatlara indirim yaparak elektrik fiyatlarını düşürmektedir.

Ticarethaneler için en avantajlı indirimli elektrik tarifeleri içinden faydalanabilmek için abone olunan firmayı değiştirerek, indirimli tarifelerden yararlanmak yeterlidir. Firmaların özelleşmesi nedeniyle serbest piyasaya dönerek, EPDK’nin belirlediği tarifeye göre indirim düzenlenmekte ve tüketicilerine sunulmaktadır. Elektrik dağıtımı yapan firmalar arasında toptan dağıtım yaparak, ticarethanelere çok daha uygun fiyatlarda indirimli elektrik sağlanır.

Ticarethaneler İçin İndirimli Son Kaynak Tarifesi

Ticarethaneler için indirimli son kaynak tarifesi  elektrik kullanıcılarının lehine olan bir tarife türüdür. Son kaynak tarifesiyle elektrikte serbest tüketici hakkı kazanmaktadır. Buna göre sanayi işletmeleri ile ticarethanelerin hak kazandığı son kaynak serbest tarifesi ile indirimli olarak elektrik kullanımından faydalanmaları anlamına gelmektedir.

Ticarethaneler İçin Son Kaynak Tarifesinden Kimler Faydalanabilir?

Ticarethaneler için son kaynak tarifesinden faydalanan kişiler için elektrik tüketiminde yıllık ortalama tüketilen elektrik bedelinin 7 milyon kWh üzerinde olması gerekir. Elektrik tüketimini gerçekleştiren tüzel kişiler ya da gerçek kişiler, son kaynak tarifesinde faydalanmaya hak kazanmaktadır.

Ticarethaneler için son kaynak tarifesinden faydalanan kişiler ile indirimli elektrik ödemeleri kapsamına giren ticarethaneler, enerji birim fiyatına EPDK’nin belirlemiş olduğu ulusal tarife üzerinden bağımsız şekilde farklı bir hesaplama türü belirler.

Ticarethaneler İçin Son Kaynak Tarifesine Başvuru Nasıl Yapılır?

Ticarethaneler için son kaynak tarifesine başvuru yapmak için, bazı kriterleri tamamlamak gerekir. Bu kriterler arasında ticarethanelerin yıllık kullanılan elektrik bedeli 7 milyon kWh üzerinde olma zorunluluğu vardır. Son kaynak tarifeleri ile ticarethanenizin elektrik harcamalarını azaltarak indirimli şekilde kullanabilmenizi sağlar.

Ticarethaneler için indirimli tarifelerden faydalanmak için danışman hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 7/24 hizmet veren danışmanlar size her konuda yardımcı olacaktır.

Ticarethaneler için son kaynak tarifesine başvuru yapmak için tüzel kişilerin belgeleri tam olmalıdır. Site üzerindeki form doldurularak indirimli elektrik tarifesinden faydalanmak üzere işlem başlatılır.

Ticarethaneler için Son Kaynak Tarifesine Başvurusuna Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Ticarethaneler için son kaynak tarifesine başvurusuna gerekli olan evraklar için de elektrik satış sözleşmesi olması gerekir. Satış sözleşmesini imzalayan tüzel ya da gerçek kişiler gerekli olan belgeleri tamamlamalıdır.

Şahıs Ticarethaneleri için gerekli olan evraklar

  • Vergi levhası
  • İmza beyannamesi
  • Kimlik fotokopisi
  • Tüzel Ticarethaneleri için gerekli olan evraklar

    • Vergi levhası
    • İmza sirküleri
    • Kimlik fotokopisi veya ehliyet fotokopisi
    • Vekalet durumlarında vekalet eden kişinin imzalı vekaletnamesi
    • Sanayi sicil belgesi
    • Firma kaşesi

    Ticarethaneler için Avantajlı Ticarethane

    Ticarethaneler için avantajlı ticarethane ile işletmenizde  tasarruf etmenizi sağlar. Avantajlı ticarethane hizmetinden faydalanmak için yıllık ortalama 1.200 kWh tüketiminin olması gerekir. Avantajlı ticarethane hizmetinden faydalanmak için site üzerindeki formun doldurulması gerekir. Ayrıca satış sözleşmesini imzalayarak gerekli olan evrakların tamamlanarak firmaya gönderilmesi gerekmektedir.

    Ticarethanelere Yenilenebilir Enerji Dönemi

    Ticarethanelere yenilenebilir enerji dönemi ile doğayı koruyarak gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilirsiniz. Yeşil enerji dönemi ile çevre dostu ticarethaneler ve sanayi işletmelerine yenilenebilir elektrik sertifikası vererek, çevre korumasına destek olunmaktadır.

    Yenilenebilir Enerji Sertifikası Nedir?

    Yenilenebilir enerji sertifikası denilince, yenilenebilir enerji tesisleri ile elektrik enerjisi üretiminde her üretilen elektrik enerjisine 1 MWh karşılığında bir sertifika verilir. Özellikle gelişmiş ülkelerde yenilenebilir elektrik enerjisi sıklıkla kullanılmaktadır.

    Üretilen her 1 MWh elektriğin elektrik üretim tesislerinden başlayarak, elektrik tüketicilerine kadar giden yolda, tüketicilerin daha çok bilinçli şekilde elektriği tüketmelerini sağlamaktadır. Ayrıca elektrik üretim tesislerinden farklı olarak satış şirketleri, yenilenebilir sertifikası belgesini satma hakkına sahiptir.

    Zaman Kaybetmeyin!

    Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

    İLETİŞİM