Elektrik Tedarikçisi Değiştirme İşlemleri  

Yaşadığımız günün koşullarında fatura ödemek bazı durumlarda sıkıntılı olabiliyor. Daha uygun fiyatlara fatura ödemek için bazı avantajlardan yararlanmak, hayatımızı daha kolay hale getiriyor. Elektrik tedarik şirketi değiştirme işlemi bugün ülkemizde mümkün olduğundan, pek çoğumuz bu sistemden yararlanmanın faydasını görmekteyiz.

Elektrik tedarikçisi değiştirme avantajları, şirketten şirkete değişiklik göstermektedir. Bu konuda seçim yaparken pek çok unsuru göz önünde bulundurmak, sonrasında kötü sürprizlerle karşılaşmamanız için önemlidir. Sizin için en uygun olan hizmet kalitesi, tasarruf, güvence bedeli iadesi, öngörülebilen fiyatlandırma ve zamsız fatura gibi kriterleri ile bu konunun daha fazla gündeme gelmeye başlaması da sürpriz değildir.

Özelleşen piyasa sayesinde pek çok Avrupa ülkesinin benimsediği bu düzenleme ile elektrik şirketi değiştirme işlemleri kısa sürede yapılabilmektedir. Evrak ve sözleşmelerle uğraşmak istemeyenlere uygun olarak, internet üzerinden elektrik tedarikçisi değiştirme işlemi son derece kolaydır.  

Elektrik tedarik şirketinin size birim enerji bedeli üzerinden uygun fiyatlı bir sunum yapacağını belirtmek gerekir. Yeni bir tedarikçiyle anlaşmak için, güncel elektrik faturanızı tedarik şirketine ulaştırmanız yeterli olacaktır. Belli dönemlerde de şirketlerin yapacağı kampanyalardan yararlanarak, ucuz elektrik hizmeti alabilmeniz mümkün olmaktadır. Size özel bir fiyatlandırma yapılarak, en uygun olanı seçmek artık oldukça pratiktir.  

Ucuz Elektrik İçin Tedarikçi Değiştirme 

Serbest tüketici hakkı kazanan bir elektrik tüketiciyseniz, elektrik tedarikçisi değiştirme hakkına sahip olduğunuz söylenebilir. Bağlı bulunduğunuz elektrik tedarikçisinden ayrılmanız dahilinde ucuz elektrik için tedarikçi değiştirme süreci de, aylık belli bir meblağın üzerinde fatura ödeyenlere açık haldedir. 

Elektrik piyasasının serbest piyasanın rekabete açılmasıyla birlikte, tedarik şirketleri indirimleri ile daha cazip fırsatlar sunma yarışına girmiş diyebiliriz. Serbest tüketici olma hakkını değerlendirmek istediğinizde artık yeni tedarikçi seçimi için adım atabilirsiniz. Yeni elektrik tedarikçinizle iletişime geçmeniz gerekli bir konudur. Seçim yaparken mutlaka karşılaştırma yaparak, mevcut şirketlerin ve tarifelerin hangilerinin sizin için uygun olduğuna göz atmanız gerekir. Fiyat tekliflerini değerlendirerek karar vermeniz daha uygun olacaktır. Gerekli belgeleri hazırladığınızda artık kolaylıkla diğer işlemler tamamlanacaktır. Genelde fiyat alma işlemleri tedarikçilerin sizin faturalarınızı inceleyerek, size fiyat teklifi sunmasıyla devam eden bir süreçtir.  

Elektrik Tedarikçisi Değiştirme Süreci 

Elektrik tedarik şirketinizi ve size uygun tarifeleri seçtiğinizde artık geri kalan kısmı yeni tedarik şirketiniz yürütecektir. Elektrik tedarikçisi değiştirme süreci konusunda bilgi almak isteyenler ve bunun nasıl yürüyeceği, bu esnada yaşanabilecek durumlarla ilgili aklında soru işareti olanlar için, şirketler size bilgilendirme yapacaktır.  

Elektrik tedarikçinizi değiştirirken kesinlikle elektrik kesintisine maruz kalmaz ve aldığınız hizmet kalitesinde hiçbir değişiklik görmezsiniz. Sadece hizmet aldığınız şirket değişmiş olur. Elektriğinize fiziki olarak hiçbir müdahale yapılmamaktadır. Sayaç değiştirme gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece fatura kesen tedarikçinin değişmesiyle birlikte, diğer işlemler merkezi olarak yürütülmeye devam etmektedir. Bununla birlikte son derece güvenli bir sistem olarak milyonlarca kişinin elektrik tedarikçisini her yıl değiştirdiği bilgisine ulaşılabilir.  

Elektrik tedarikçisi değiştirme ücreti diye bir durum söz konusu değildir. Tedarikçi değiştirmek isteyen hiçbir aboneden ücret talep edilmez. Bu dönem genelde 20 günün üzerinde sürmektedir. İşlemlerin tamamlanması sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren değerlendirildiği için zamanlamada değişiklik olabilmektedir.

Mesafeli Sözleşme ile Tedarikçi Değiştirme 

Mesafeli sözleşme ile elektrik tedarikçisi değiştirme,rahatlıkla işlemleri tamamlamanız için çok uygun bir sistem olarak tercih edilmektedir. Elektrik tedarikçisi değiştirmek istediğinizde mesafeli sözleşme uygulamasından yararlanmanız için belli bir tüketim miktarının üzerinde olma durumunuza bakılmaz. Böylelikle uzaktan iletişim yollarıyla tedarikçi değişiminizi kısa sürede yapabilirsiniz. Bu sözleşme hukuka uygun olarak düzenlenmiştir ve bunu okuyup saklamanız gerekir. Form ve sözleşmeler onaylanıp, kabul edildiğinde, bunların kopyaları SMS ve e-mail ile yeni aboneye gönderilmektedir. 

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM