Sanayi İşletmeleri İçin En Uygun İndirimli Elektrik Tarifeleri Nelerdir?

Sanayi işletmeleri için en uygun indirimli elektrik tarifeleri, genel olarak sanayi elektriğinin kullanım miktarına göre belirlenmektedir.  Sanayi işletmeleri için en uygun elektrik tarifelerini günlük olarak tüketilen elektrik miktarı belirler. İndirimli elektrik tarifelerini kullanmak için tüketiciler standart elektrik tarifeleri üzerinden belirli bir oranda indirimli olarak ücretlendirilmektedir.

Sanayi işletmeleri için en uygun indirimli elektrik tarifeleri sanayi tüketicilerinin indirim talepleri için başvuru yaparak sözleşme oluşturmaları ve abone olmaları gerekir. Günlük kullanılan elektrik miktarına göre en uygun olan elektrik tarifesi aboneye tanımlanır. Böylece sanayi işletmelerinin indirimli olarak elektrik tüketimi sağlanır.

Sanayi işletmeleri için en uygun indirimli elektrik tarifeleri, 0.552276 TL/kWh altında olan sanayi işletmeleri için indirimli elektrik tarifesidir. Dağıtım sistemi üzerinden alçak gerilim kullanıcı tarifeleridir.

Sanayi İşletmeleri İçin Avantajlı Elektrik Ödemelerine Nasıl Başvurulur?

Sanayi işletmeleri için avantajlı elektrik ödemeleri başvuruları, yıllık elektrik tüketiminde 1.200kWh olarak kullanıyor olması gerekir. Sanayi işletmeleri yıllık tüketim miktarını aşması durumunda serbest tüketiciler olarak başvuru yapması gerekmektedir.

Sanayi işletmeler için avantajlı elektrik ödemeleri başvurusu için, site üzerindeki form doldurulmalıdır. Daha sonra gerekli olan evrakların firmaya getirilerek avantajlı elektrik tarifesine geçiş yapılabilir. Geçiş aşamasında elektrik kesintisi yaşanmayacağı için, sanayi işletmesine üretim kaybı yaşatmayacaktır. Serbest tüketici olarak başvuruda bulunulduğu zaman elektrik indirimi, abone olduğunuz sözleşme numarasına tanımlanacaktır.

İndirimli Elektrik Tarifesi Nedir?

İndirimli elektrik tarifesi denilince, elektrik tarifelerinin EPDK’nın belirlediği ulusal elektrik tarifelerinden daha düşük olarak faydalanmak anlamına gelir. Elektrik tedarikçilerinin özel şirketler olması sebebiyle, elektrik aboneliği rekabete açık hale gelmiştir. Bütün tüketiciler kolaylıkla elektrik tedarikçisini değiştirerek, daha uygun tarifelere geçiş sağlayabilir.

İndirimli elektrik tarifesi ile maksat kullanıcılara daha ucuza elektrik tarifelerini kullanma fırsatı sağlamaktır. Bu sebeple elektrik tedarikçileri, tüketicilerin talep ettiği tarifeye geçiş yapmalarına kolaylık tanımaktadır.

İndirimli Elektrik Tarifeleri Türleri Nelerdir?

İndirimli elektrik tarifeleri türleri, ulusal elektrik tarifelerine göre belirlenen oran üzerinden hesaplanarak daha uygun tarifelerin oluşturulmasına denir. Tüketicilerin elektrik tarifelerini değiştirerek, indirimli tarifeyi kullanmalarına olanak tanır. Özellikle serbest tüketici sözleşmesi imzalayarak indirimli elektrik tarifesi kullanmaya hak kazanmaktadır. Özel elektrik tedarikçileri, EPDK’nın belirlemiş olduğu, ulusal tarifelerin üzerinden indirim yapmaktadır.

İndirimli elektrik tarifeleri türleri şu şekildedir.

  • Sabit fiyat garantisi
  • Sabit indirim oranı
  • Son kaynak tarifesi

Sanayi İşletmeleri İçin İndirimli Elektrik Tarifelerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Sanayi işletmeleri için indirimli elektrik tarifeleri başvurusu için bazı şartların oluşması gerekir. Bu şartların başında indirimli elektrik tarifelerinden yararlanmak için serbest tüketici olmak gerekir. Sanayi işletmelerine özel indirimli elektrik satış sözleşmesi imzalandıktan sonra gerekli evrakların tamamlanmalıdır.

Sanayi işletmeleri için indirimli elektrik tarifelerine başvurusu için gerekli evraklar şu şekildedir.

Şahıs Şirketleri İçin Gerekli Evraklar

  • Vergi levhası
  • Kimlik fotokopisi
  • İmza beyannamesi

Tüzel Şirketler İçin Gerekli Evraklar

  • Kimlik fotokopisi veya ehliyet fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası
  • Firma kaşesi
  • Vekalet edilmesi durumunda vekalet eden kişinin kimlik fotokopisi ile vekaletname
  • Sanayi sicil belgesi

İndirimli Elektrik Tarifesi Firmaları

İndirimli elektrik tarifesi firmaları arasında en uygun elektrik fiyatlandırmasını veren firma aynı zamanda tüketicilerine indirimli elektrik tarifesi ile ilk sırada yer almayı hedefler. Sanayi işletmesi, ticari işletme ya da ev elektriği kullanımları için en uygun indirimli tarifeleri verir.

İlgili firmanın müşteri hizmetlerine indirimli elektrik tarifeleri ile ilgili merak edilen sorularınızı sorarak, öğrenebilirsiniz. Bunun için 7/24 müşteri hizmetlerine ulaşabileceğiniz telefon numarası firmaların sitesinde yer almaktadır. İndirimli elektrik tarifeleri firmaları denildiği zaman, cebinizi ısıtan elektrik tasarrufu ederken, aynı zamanda çevre dostu olan firmalar tüketicilerine her zaman kaliteli hizmet vermeyi ilke edinir.

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM