İndirimli Elektrik Tarifesi Türleri Nelerdir?

İndirimli olarak kullanılacak olan elektrik tarifeleri ulusal standartların belirlemiş olduğu elektrik tarifelerinin altında olacak şekilde kullanılmasını ifade eder. İndirimli elektrik tarifelerinden yararlanmak isteyen kişiler ulusal olarak belirlenmiş olan elektrik fiyatlarında belirli oranlarda indirim almaktadır. Tüketicilerin indirimli olan elektrik tarifelerini kullanarak kullandıkları enerjilere göre daha az ücret ödemesine imkân sağlar. İndirimli elektrik tarifesi ile birlikte tüketicilerin kendilerine en uygun olan tarife seçeneğini bulup değerlendirmesi mümkündür. İndirimli elektrik tarifesi kullanımı için tüketicilerin belirli noktalara dikkat etmesi gerekir. 2022 yılında alınan son karara göre aylık olarak 125 TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen tüketicilerin elektrik tedarikçilerini değiştirmesi mümkün olur.

İndirimli Elektrik Tarifesi Kullanımı için Nasıl Başvuru Yapılır?

İndirimli elektrik tarifesi başvurusu için izlenebilecek olan farklı yöntemler bulunur. Tüketicilerin indirimli olarak elektrik kullanmak istemesi halinde başvurularını tedarikçi firmalara yapması mümkün olabilir. Aynı zamanda başvuruların internet siteleri üzerinden yapılabilmesi mümkündür. Yıllık olarak 1100 kWh elektik kullanımına sahip olan tüketiciler elektrik tedarikçilerinin değiştirilmesine yönelik olarak başvuruda bulunabilir. Yıllık olarak belirlenen miktarda elektrik kullanan tüketiciler serbest tüketici olarak adlandırılır. Tüketiciler indirim oranlarına ve avantajlarına göre göre farklı olan operatörleri değerlendirerek kendisi için en uygun olan seçeneği tercih edebilir. Her tedarikçi için farklı bir anlaşma ve elektik kullanımı şartları bulunur. Seçilen tarifeye göre tüketicilerin kendileri için en avantajlı olan operatörü kullanmaya başlaması mümkündür.

Elektrik Şirketi Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrik şirketi seçimi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Elektrik tedarik şirketleri piyasada iki farklı şekilde yer alır. Almış oldukları lisanslara göre sınıflandırılan tedarikçiler görevli tedarikçi ve normal tedarikçi olmak üzere farklılaşır. Görevli tedarikçi olarak adlandırılan tedarikçiler daha önce herhangi bir tedarikçi değişimi yapmamış olan kişilere ulusal tarife fiyatlarından elektrik tedariği sağlamakla yükümlüdür. Normal tedarikçi olarak isimlendirilen şirketler ise herhangi bir yükümlülük olmadan tedarik sağlayabilmektedir. Elektrik şirketlerinin seçimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekildedir:

  • Elektrik şirketlerinin sağlamış olduğu birim fiyatlar ve indirim oranları incelenmelidir. Birim fiyatları en düşük olan ve en iyi indirimi sunan şirketlerin tercih edilmesi gerekir.
  • Elektrik tedarikçilerinin indirim oranlarında değişim olmama garanti verip vermediğinin incelenmesi gerekir. Sabit fiyat veya indirim garanti veren şirketlerin tercih edilmesi tüketicilerin yararına olacaktır.
  • Elektrik tedarik edilirken şirketlerin güvenilirlik düzeyine önem verilmelidir. Güvenilirlik düzeyi yüksek olan ve anlaşma süresi boyunca yeterli elektriği tüketiciye ulaştırabilecek olan şirketlerin tercih edilmesi gerekir.
  • Elektrik tedariği sağlayan şirketlerin anlaşmalar yapacakları sözleşmelerin incelenmesi gerekir. Sözleşmelerin süreleri ve indirim oranları dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.
  • Elektrik şirketlerinde sözleşmelerin iptal edilmek istenmesi halinde cayma bedeli için bir belirleme yapılıp yapılmadığının incelenmesi gerekir. Sözleşmelerde yer alan cayma bedellerinin ne kadar olduğunun önceden bilinmesi gerekir.

İndirimli Elektrik Kullanmanın Avantajları Nedir?

İndirimli elektrik çeşitli avantajları içerisinde barındırarak tüketiciler ile buluşmaktadır. Tüketicilerin tasarruf etmesinin yanı sıra tarife seçimlerinde bulunması çok önemli avantajları sağlar. Tüketicilerin indirimli elektrik kullanarak kendi tüketim şartlarını belirlemesi mümkün olur. Tarifelerde yapılacak olan teminat koşulları, sözleşme koşulları gibi tüm detaylar ortak olarak tedarikçiler ile birlikte belirlenebilir. Tüketicilerin alacakları hizmetlerin kalitesini kendisinin belirlemesine imkân sağlanır. Birim fiyatı sabitlenmiş olan elektriklerin kullanılması halinde zamlara karşı korunma sağlanır. Tüketicilerin indirim oranını sabitlememiş olması halinde birim fiyatlarında sabitleme yaparak avantajlardan yararlanma şansını yakalayabilir. İndirimli elektrik kullanımı için tedarikçilerin seçiminde tüm detaylara dikkat edilmesi gerekir.

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM