İndirimli Elektrik Başvurusu Nasıl Yapılır?

İndirimli elektrik TEDAŞ tarifelerinde belirlenen miktarın daha ucuza verilmesini ifade eder. Son günlerde indirimli elektrik başvurusu nasıl yapılır? Sorusu sık sık gündeme geliyor. İndirimli elektrik imkanlarından faydalanmak için belli başlı kriterlere sahip olmanız gerekiyor. 2022 yılına girilmesiyle beraber 125 TL üzeri elektrik faturası ödeyen kişiler elektrik tedarikçisini değiştirebiliyor. Böylelikle indirimli elektrik faturası imkanından faydalanmış oluyorlar.

125 TL altında elektrik faturası ödeyen kişiler başvuru yapamıyor. Başvurunun en önemli şartı elektrik faturasının 125 TL civarında olmasıdır. T.C devleti ihtiyaç sahibi vatandaşlarına elektrik yardımı başvurusunda bulunuyor. Hanede yaşayan kişi sayısı iki veya daha fazla ise 75 KW, üç kişilik ailelerde ise 100 KW, dört kişilik ailelerde ise 125 KW, beş kişilik ailelerde ise 150 KW şeklindedir. Başvuru işlemleri Sosyal Yardımlar Müdürlüğü’ne yapılıyor. Ayrıca ödemelerinizde PTT şubeleri üzerinden gerçekleşiyor.

Elektrik Firması Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Elektrik firmanızı değiştirirken dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunuyor. Bu hususlara dikkat etmediğiniz taktirde avantajınız, dezavantaja dönüşebilir. Firma değiştirirken mutlaka yüksek indirim oranlı tarifleri tercih etmeniz gerekiyor. İndirim oranı değişmeyen sabit fiyat garantisi vermeyen firmalardan mutlaka uzak durun! Kapsamlı bir araştırma yapmadan elektrik firması tercihinde bulunmayın. Araştırma işleminin ardından mutlaka güvenilir kurumlardan destek alın.

Firmanızla yapacağınız sözleşme süresine dikkat edin. Sözleşmenizi mutlaka uzun süreli olarak yapın. Böylelikle daha uygun fiyatlara uzun süreli sözleşme imzalamış olursunuz. Güvence bedeli sunmayan elektrik firmalarını tercih etmeyin. Mutlaka güvence bedeli bulunan firmaları tercih ederek güvenceli hizmet almanızda fayda var. Cayma bedeli elektrik firmalarında olması gereken en önemli özelliklerin başında geliyor. Mutlaka cayma bedeli olmayan kurumlardan hizmet almanızda fayda var. Bazı kurumlar cayma bedeli altında çok yüksek faturalar ödeyebiliyor.

İndirimli Elektrik Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İndirimli elektrik kullanmanın günümüzde birçok avantajı bulunuyor. En önemli avantajlarından birisi de daha iyi hizmet kalitesidir. Böylelikle işleriniz daha çok kolaylaşır. Güvence bedelini ayrıca geri alabilme olanağınız bulunur. Zamlara karşı koruma avantajına da indirimli elektrik kullanarak sahip olabilirsiniz. İndirimli elektrik kullanan kişiler en cazip fiyat tarifelerinden faydalanır. Ayrıca indirimli elektrik kullanarak maddi durumunuzdan tasarruf etmiş olursunuz.

İndirimli Elektrik Başvurusu Evrakları Nelerdir?

İndirimli elektrik başvurusunda bulunabilmeniz için bazı evraklara sahip olmanız gerekir. Evraklarınızı tamamladıktan sonra başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Şahıs firmaları için gerekli olan evraklar; T.C kimlik bilgisi, vergi levhası, imza beyannamesi şeklindedir. Bu 3 evrakla başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüzel kişilik sahibi firmalardan istenilen evraklar ise; T.C kimlik bilgisi, vergi levhası, imza, vekalet eden kişinin kimlik belgesi, firma kaşesinin olduğu belge, sicil belgesi şeklindedir.

Belgelerinizi tamamladıktan sonra indirimli elektrik başvurusunda bulunabilirsiniz. İhtiyaç sahibi kişilerin başvurularında gerekli belgeler ise; 125 TL üstü elektrik faturası, T.C kimliği, adres bilgileri, iletişim bilgileri, hane sayısında yaşayan kişi sayısı, hanedeki kişilerin kimlik bilgileri, fakirlik belgesi, maaş bordosu gibi evraklar bulunması gerekiyor. Bu evrakları tamamlayan ihtiyaç sahibi kişiler evraklarıyla beraber Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne giderek başvuru işlemlerini tamamlayabilir.

Başvurularınızın ne zaman sonuçlanacağı konusunda net bir süre aralığı bulunuyor. Başvurunuz sonuçlandıktan sonra PTT kurumları aracılığıyla indirimli elektrik paranızı alabilirsiniz. Ödeme günleriniz T.C kimlik numaranızın son hanesine göre belirleniyor. Konut, sanayi, işyeri için ayrı ayrı indirimli elektrik tarifesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurularınız tamamlandıktan sonra ilgili merciler sizlere telefon üzerinden geri dönüş yapacaktır. Dolayısıyla iletişim numaranızı mutlaka başvuru sırasında doğru olarak vermeniz gerekir!

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM