Ev İçin İndirimli Elektrik Tarifeleri

Evlerimizde oldukça fazla elektrikli alet kullanıyoruz ve pek çok  aletin artık elektrikli olduğu göz önünde bulundurulunca, faturaların da bir hayli yüksek gelmesi kaçınılmaz oluyor. Tasarruf etmek istediğinizde indirimli tarifeleri istediğinizi belirtmeniz gerekecektir. Elektrik faturalarınızı incelediğinizde kullanım zamanlarınızı görebilir ve buna göre sizin için en avantajlı zamanları da değerlendirebilirsiniz. Bunun için öncelikle indirimli elektrik tariflerine bir göz atmanız tavsiye edilmektedir. Mesken tarifeleri arasında sizin için en uygun olan tarifeleri tercih etmek için, elektriği en fazla ve az kullanımınız günlük hayatınızda hangi zaman dilimlerine denk geliyorsa, bunu kıstas alabilirsiniz. Ev ve hane için en uygun indirimli elektrik tarifeleri, aynı hizmetle, daha indirimli kullanım sağlar.

Tüketim alışkanlıklarına göre tarifeler sizin için daha avantajlı hale gelecektir. Sizin için kimse hangi elektrik tarifesinin daha uygun olacağı konusunda net konuşamaz. Kendi ihtiyacınızı belirleyerek elektrik satın alabilirsiniz.

Konutlar İçin İndirimli Elektrik Fiyatı

 

Evleriniz için elektrik tarifesi belirlemek istediğinizde, öncelikle birkaç aylık elektrik faturanızı inceleyerek, bu süreçte günün hangi zamanları elektriği daha yoğun şekilde kullandığınızı takip edebilirsiniz. Bunun yanında mevsimlere göre daha fazla kullanılan cihazları da göz önünde bulundurarak tarife seçimi yapabilirsiniz. Çalışmasını erteleyebileceğiniz cihazlar olabilir. Bunları çalıştırmayarak küçük tasarruflar sağlamak doğru bir yöntem olarak görünebilir. Bazı öngörülmeyen durumlar söz konusu olabilir, bu konuda yapabileceğiniz kalıcı bir avantajlı tarife seçimi, konut için indirimli elektrik fiyatı sağlayabilir.

 

Elektrik tüketiminde iki farklı türde tarife olduğundan bihaber olabilirsiniz. Başlangıç olarak tüm tüketiciler tek zamanlı mesken tarifesiyle elektrik tüketir. Bütün gün tüketilen elektrik enerjisinin yansıması bu tarifeyle belirlenir. Aksi belirtilmediği takdirde mesken sahipleri bu tarifeyle devam etmektedir.

  

Bir diğer tarife de çoklu mesken tarifesi olarak bilinir. Bu sistemde de günün belli saatlerinde elektrik kullanımının yoğunluğu göz önünde bulundurulur. ‘Puant tarife’ ya da ‘üç zamanlı tarife’ olarak da bilinen sistemde günün üçe bölünmesi ve kullanımın buna göre belirlenmesi söz konusudur.

 

İndirimli Elektrik Tarifesi Seçimi

 

Avantajlı tarifelerden yararlanmak için öncelikle hangi tarifede olduğunuzu faturanızın üst kısmındaki tüketici bilgisi bölümünde görebilirsiniz. İndirimli elektrik tarifesi seçimi yapmak istediğinizde hayat şeklinizi göz önünde bulundurup, iyi değerlendirme yapmanız da doğru olacaktır. Tasarruf yapmak isterken yanlış bir tercih yapmamak adına öncelikle kullanım alışkanlıklarınızı doğru değerlendirmeniz gerekir.

Hangi Elektrik Tarifesini Seçmelisiniz?

 

Gündüz evde bulunmayan ve daha çok geceleri elektrik tüketen konut sahibiyseniz, üç zamanlı tarifenin daha avantajlı olacağı söylenebilir. Günlük kullanım miktarına göre belirlendiği için, gece kullandığınız ölçüde ödeme yapacağınız bir tarife, daha az faturayla karşılaşmanızı sağlayacaktır. Gece elektriğin en indirimli olduğu zaman dilimi olduğu için çoklu tarifeye geçmeyi deneyebilirsiniz. Yaşadığınız yer gece elektrik kullanımına uygunsa da tarifenizi buna göre değiştirebilirsiniz. 22:00 saat diliminden sonra elektrik kullanımının yoğun olması, bu tarifenin daha avantajlı olacağını göstermektedir. Gündüz saatlerinde evdeyseniz ve elektrik kullanımınız gündüz saatleri içinde daha yoğunsa tek zamanlı mesken tarifesi daha avantajlı olacaktır.

    

İndirimli ve ucuz elektrik tarifeleri konusunda her ne olursa olsun, ister gece ister gündüz kullanımınız fark etmez, indirimli diye o saat dilimlerine elektrikli cihazlarınızın hepsini çalıştırmaya bırakırsanız, faturanız üzerinde hiç iç açıcı meblağlar görmeyeceğinizi de söylemek mümkün olabilir. Gece 22:00’dan sora kullanıma erteleyemeyeceğiniz cihazlarınızı mümkün olduğunca daha erken kullanmanız daha az maliyetli olacaktır. 

Elektrik kullanımının yarısını özellikle yarısını gündüz tüketen bir aile ve mesken sahibiyseniz, tek zamanlı mesken tarifesini seçebilirsiniz. İnceleme yaptığınızda çok zamanlı tarifenin daha avantajlı olacağını düşünebilirsiniz. Gün içinde planlamadığınız durumların gelişebileceğini de göz önünde bulundurmanız, daha iyi bir hesaplama yapmaya sizi yönlendirecektir.

  

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM