En Ucuz Elektrik Hangi Şirkette?

Elektrik kullanımının gün içerisinde yaygınlaşması, kullanıcıların tasarruf yapmak üzere alternatif yollar aramasına neden olmaktadır. Tüketicilerin önemli bir bölümü elektriği tedarik eden şirketi değiştirebileceğine pek aşina değildir. Bunun nedeni ülkemizde uzun bir dönem tek bir elektrik firmasının hizmet vermiş olmasıdır. 2001 senesinde Avrupa Birliği’ne uyum süreci ile birlikte ülkemizde kullanıcılar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen miktarda elektrik tüketimini gerçekleştirdikleri takdirde tedarikçi şirketi değiştirme hakkına sahip olurlar.

Elektrik Tedarikçi Değiştirme Süreci

Ucuz elektrik kullanmak üzere elektrik tedarikçi değiştirme süreci nasıl işler sorusunun yanıtı en çok merak edilen konulardan biridir. Gerçek ya da tüzel kişiler, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nde yer alan 30/A maddesine göre 2022 senesi itibari ile elektrik ücreti olarak en az 125 Türk Lirası ödedikleri takdirde tedarikçi şirketini değiştirebilir.

Elektrik tedarikçi şirketinizi değiştirmeyi istiyorsanız öncelikli olarak yaşadığınız bölgedeki firmaları araştırmalı ve gerektiği takdirde onlar ile iletişime geçmelisiniz. Anında elektrik şirketi değiştirme işlemleri için tedarikçi firmaların fiyatları arasında kıyaslama yaparak sizin için en uygun fiyatlı olanı seçmelisiniz.

Elektrik Aboneliğini Nasıl Değiştirebilirim?

Farklı bir elektrik tedarik şirketine geçiş yapmak isteyen kullanıcılar elektrik aboneliği değiştirme sürecini araştırmaktadır. Hangi şirket ile anlaşmak istediğine karar veren kullanıcılar için uygulanması gereken işlemler son derece basittir. Geçiş yaparken hâlihazırda kullanılan şirket ile irtibata geçmeye ya da eski elektrik aboneliğinizi kapatmanıza gerek yoktur. Yeni elektrik tedarikçi şirketi, kullanıcı adına tüm bu süreci üstlenir.

Elektrik Tedarik Şirketini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrik tedarik şirketini seçerken dikkat edilmesi gereken üç önemli husus bulunur. Kullanıcılar, bu üç hususa dikkat ettikleri takdirde en uygun fiyatlı elektrik hizmetinden yararlanabilirler. Dikkat edilmesi gereken üç nokta enerji bedeli, dağıtım beledi, fon pay ve vergilerdir. Bir elektrik faturası bu kısımlardan meydana gelir.

Müşteri hizmetlerine önem veren şirketlerin tercih edilmesi, sonraki süreçte sizin için büyük kolaylık sağlar. Bazı elektrik tedarik şirketlerinin satış sonrası için hizmet departmanları bulunmayabilir. Aynı zamanda çevre dostu olanlar, sürdürülebilirliğe katkı sağlar. Kendi elektriğini üretebilen şirketler, aracı şirketlerin aksine hem güvenlik hem de çevre dostu enerji sağlama açısından daha avantajlıdır.

En Ucuza Elektrik Sağlayan Şirketler

En ucuza elektrik sağlayan şirketi bulmak amacıyla yakınınızdaki firmaların birim elektrik başına ücretlendirmelerini mukayese edin. Şirketler, imzalanan sözleşmenin uzunluğuna göre kullanıcılara farklı avantajlar sunabilir. Gelen elektrik zamlarından minimum ölçüde etkilenmek için sözleşmenin içeriğine dikkat edilmeli ve muhakkak okunduktan sonra imzalanmalıdır.

Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise elektrik sayacıdır. Hangi elektrik tedarik şirketini seçerseniz seçin elektrik sayacını okumak, elektriği dağıtan şirketin görevidir. Bu nedenle siz faturayı alacağınız şirketi değiştirseniz dahi sayacı okuyan elektrik firması değişiklik göstermez.

Elektrik Tedarikçisini Değiştirmek Ücretli mi?

Elektrik tedarik şirketini değiştirmek isteyen kullanıcıların akılları ödeyecekleri bedel konusunda da karışık olabilir. Elektrik tedarik şirketini değiştirmek ücretli mi sorusu bu nedenle sıklıkla sorulur. Kullanıcılar, bu süreç için hiçbir şekilde faturalandırılmazlar. Şirket değişikliği tamamen ücretsizdir. Bununla birlikte yeni bir abonelik başlatma bedeli yeni tedarikçi firmaya ödenir. Abonelik için ödenen meblağ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenir. Kullanıcının imzaladığı yeni sözleşme göz önüne alınarak nihai fiyat bildirilir. İlk kez elektrik aboneliği oluşturmak ile elektriğin yeni bir kullanıcıya devredilmesi için farklı bedeller ödenebilir. Ödenmesi gereken net tutar için elektrik tedarik şirketine danışın.

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM