Elektrik Şirketi Hangi Koşullarda Değiştirilebilir?

Elektrik şirketleri, güncel kullanıcılar için oldukça önemlidir. Elektrik, günümüzde sık sık kullandığımız bir enerji kaynağıdır. Gündelik işlerimizin hemen hemen hepsini yaparken elektriğin yardımına başvururuz. Kullandığımız elektrik enerjisi belirli bir elektrik şirketine bağlı olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Elektrik şirketleri zaman içerisinde isteğe göre değiştirilebilmektedir.

Elektrik tedarikçisi değişimi, var olan elektrik sistemi ve tesisatın kullanıcı üzerine olan anlaşmasını bozmadan başka bir tedarikçiye taşınması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Serbest tüketici limitini geçmiş olan herkes elektrik tedarikçisini değişme hakkına sahip olmaktadır. Peki, nasıl serbest tüketici olunur?

Yıllık elektrik tüketimi 1400 kWh üzerinde olan tüketiciler bu hakka sahip olmaktadır. Aylık yaklaşık 80 civarı bir ödemeye tekabül eden bu elektrik enerjisi kullanımı, kişilerin serbest tüketici olup olmadığını anlamak için etkili bir yoldur. Kişilerin serbest tüketici olduklarını kanıtlama amacıyla yıllık elektrik enerjisi tüketimlerini takip edip geçmiş faturalarını incelemesi yeterli olacaktır.

 

Elektrik Şirketi Neye Göre Seçilir?

Öncelikli olarak elektrik tedarik şirketini değişmek isteyen kullanıcıların, serbest tüketici olduklarının kesinleşmesi gerekmektedir. Yeni bir elektrik şirketi arayışı içerisine giren serbest tüketiciler, verdikleri hizmetin kalitesine göre yeni bir elektrik tedarikçisi bulmayı hedeflemektedir.

İyi bir elektrik şirketi bulurken yapılacak ilk şey şirketlerle iletişime geçmek ve sunmuş oldukları tarifelere dair bilgilendirme almaktır. Tüketim sıklığınıza ve miktarınıza uygun bir tarife bulup bu tarife üzerinden birden fazla şirketi karşılaştırarak ilerlemek yararınıza olacaktır.

Şirketleri hem sunmuş oldukları tarifeler üzerinden hem de uyguladıkları fiyatlandırma politikaları üzerinden karşılaştırarak ilerlemeniz sonucunda en uygun fiyatlı ve en kaliteli hizmeti verdiğini düşündüğünüz en uygun elektrik tedarikçisi ile iletişime geçerek firma değişikliği yapmanız mümkündür. Bu aşamayı gerçekleştirdikten sonra ise geriye kalan değişiklik işlemlerinizi seçmiş olduğunuz elektrik tedarikçisi yürütecektir.

Elektrik Şirketi Nasıl Değiştirilir?

Elektrik şirketi değişirken kişilerin izlemesi gereken belirli adımlar vardır. Öncelikle serbest tüketici olmaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra ise elektrik tedarik şirketleri ile irtibat kurarak kendi tüketim miktarına uygun bir tarife arayışına girmeleri önerilmektedir. Şirketler çoğunlukla kişilerin kullanımına uygun özel tarife tekliflerinde bulunmaktadır. Kişilerin bu teklifin kendilerine uygun olduğunu kabul etmeleri durumunda elektrik şirketinin istemiş olduğu gerekli belgeleri hazırlamaları gerekmektedir. Son döneme ait bir elektrik faturası, yeni hazırlanmış bir sözleşme çoğunlukla bu değişiklik işlemleri sırasında yeterli olmaktadır.

Değişiklikler sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da aboneliğin süresinin dolmamış olması ve aboneliğin yeni sözleşmeyi yapan kişinin üzerine olmasıdır. Bu koşullar sağlanamadığı takdirde yeni bir abonelik oluşturulmalıdır. Aksi takdirde elektrik şirketi değişikliği yapılamamaktadır.

Elektrik Şirketi Değiştirilirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Elektrik şirketi değişikliği yapılırken öncelikle yeni şirketin güvenilirliği ve vermiş olduğu hizmetin kalitesi iyice araştırılmalıdır. Yeni firmanın uygulamış olduğu fiyatlandırma politikasının da daha avantajlı ve cebe uygun olması, kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir diğer etkendir. Herhangi bir avantaj sağlamadığı takdirde elektrik şirketi değişimine gitmenin bir anlamı bulunmamaktadır. Bu sebeple de kullanıcıların sıkı bir araştırma ve takip süreci sonucunda elektrik tedarikçisi değişimini kesinleştirmesi onların yararına olacaktır.

Elektrik tedarik şirketleri fiyatları, değişiklikler göstermektedir. Çok daha uyguna ve çok daha avantajlı paketler sunan şirketler arasında bir karara varmak kişilerin ceplerinin sağlığı için oldukça önemlidir.

Abonelik süreci ile ilgili bir sıkıntı olmaması da değişiklik aşamasında oldukça önemlidir. Kişilerin aboneliklerini kontrol edip bunun sonucunda hareket etmeleri daha doğru olacaktır. Buna ek olarak güvenilir bir firma bulmak da alınacak hizmetin kalitesi ve kesinliği konusunda oldukça mühimdir. Kuruluşu üzerinden belli bir süre geçmemiş ve verdiği hizmetin kalitesi kesinleşmemiş firmalar ile anlaşılmaması kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir diğer önemli unsurdur.

Zaman Kaybetmeyin!

Serbest tüketici olarak indirimli elektrik kullanın!

İLETİŞİM